Sorg och självomsorg

Sorg och självomsorgTänk att få säga:
"Av alla drömmar pågår den bästa."


Här är min gunga i rörelse. Gungan och pennan har följt mig hela mitt liv. Från gungan i mitt barndoms rum till att vara i rörelse och hålla farten, trilla av, ta mig upp igen och finna pirr i magen där på höjden. Fram och tillbaka med fladdrande hår och tankar fyllda av positivitet. Från den ena milstolpen till den andra. Genom glädje och sorg. Så som livet verkligen är.


Relationer, hälsa och karriär har förändrats till något mycket mer viktigare än någonsin tidigare. Jag har motgångar och utmaningar att tacka för det jag nu upptäckt och vill uppnå. Nu vet jag.


Jag arbetar som kyrkvaktmästare och möter människor i sin djupaste sorg och i sin högsta glädje. Deras kärlek, saknad, minnen märks och berör. Jag trycker på knappar för ljud och ljus, ser och hör, gör den sista stunden till en dag att minnas.


Därför har jag detta år certifierat mig till vägledare i Write Your Self-metodik. Året har öppnat för möjligheten att starta ett företag med onlinekurser där pennan som verktyg ger mental styrketräning. Så jag läser, lär mig, skriver och delar tankar och uppnår ett för mig så stort mål. Den största drömmen pågår nu.


Förändring kan vara fylld av oro och tvivel, rädsla och..... hopp, insikt, nyfikenhet, kreativitet, meningsfullhet och trygghet. Människan har ändå visat på förståelse, perspektiv och självdisciplin samt uthållighet detta år. Här har året gett mig insikt. Vem vill jag vara och vad kan jag ge? Tankesamordnare efter sorg med läkande skrivande.


Min vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning. ♡
Om mig

Veronica Olsson

Jag som skriver heter Veronica, är certifierad vägledare i Write Your Self-metodik, tankesamordnare, coach via mejl och kyrkvaktmästare. Sambo med min elektriker som fick kontakt ; ) Vi bor på en gård på landet med hundarna Zonya och Zaga. Våra barn, mina bonusdöttrar, är utflugna. Under mitt yrkesliv har jag genom utbildning och arbete erfarenheter och kunskaper som undersköterska, barnskötare, florist, kassörska och lastbilschaufför. Jag brinner för att lära mer. Jag blir aldrig fullärd och anser att det ordet är konstigt att det finns. Eller hur? Jag söker nya kunskaper i böcker, poddar, nya kurser, söker på Google och skriver mig fram till beslut, läkning, mål och drömmar. 
Mitt liv har innehållit både glädje och sorg. Vid 14 års ålder förlorade jag min pappa, 1998 dog min mamma i cancer och efter det flera närstående. 2007 drabbades jag av utmattningssyndrom som faktiskt var en punkt i livet som fått betydelse eftersom jag därefter omvärderat livet. 2018 miste vi vår första hund. En så stark och svår sorg på ett annat plan än jag känt tidigare. Av alla djur, kaniner, hamstrar och hästar vi förlorat i  familjen blev detta förvånande starka känslor.
Livet har också bestått av andra former av sorg. Förluster som i relationer, arbeten och tidigare egna företag. Det är livet, en balansgång, ett balanskonto i motgångar och utmaningar. Mina behov och önskemål, mina tankar, känslor och värderingar omvärderas, bildar en tydligare och sann bild av Mig.
Jag har alltid ordnat mitt liv till att nå trygghet och meningsfullhet. Det vill jag visa att Du också kan med pennan som verktyg. Därför har jag som vision, med mitt företag Ordningsrik, att visa att människor kan känna trygghet om livet tar en ny vändning. Allt är möjligt med envishet, viljestyrka och mod. Det finns möjligheter och här är den en mental styrketräning. Jag finns här om du är redo att investera i dig. Det finns bara en av dig och det är DU. 
Kontakt